گوگل به قدری درباره “خوب” بودن تبلیغ کرد که خودش مترادف با خوبی شد! اما آیا واقعاً همه رفتارهای گوگل خوب است؟
توضیح: شعار غیر رسمی گوگل “شرور - یا شیطان - نباش” یا در اصل Don’t Be Evil، توسط سرگی برین (Sergei Brin) بوجود آمد و به عقیده او باید نماد مسلک اخلاقی گوگل و سازمانهای دیگر باشد.
به تازگی گوگل با پرداخت مبلغ چشمگیر 3.1 میلیارد دلار برای تصاحب شرکت DoubleClick سر و صدایی به پا کرده است. تازگیها گوگل چندان از مسلک سنتی خود مبنی بر عدم تصاحب و انحصاری کردن بازار، پیروی نکرده است. شرکت DoubleClick، از پیشگامان خدمات تبلیغاتی، تنها یکی از کمپانیهایی است که به کام گوگل فرو رفته اند. این مطلب، علاوه بر بررسی مایملک جدید گوگل، به کاوش در تغییرات موجود در فلسفه گوگل و تهدیدات بالقوه آن در جامعه اینترنتی میپردازد.
فلسفه گوگل - در زمان تاسیس
گذشته از کلیشه های معمولا تکراری سازمانها، چند فلسفه اصلی که برای تبدیل گوگل به سازمانی غیر صنفی به کار رفته اند از این قرارند:
برای پولدار شدن، راه هایی غیر از راه خلاف هم وجود دارد.
این گفته موسسان گوگل که جنبه تبلیغاتی بسیاری هم پیدا کرد و موجب شد که گوگل آنقدر خوب و مایکروسافت نه چندان خوب، به نظر برسند، فلسفه کلیدی گوگل بود. گوگل با به کار بردن این شعار و عمل کردن به آن - لا اقل تا چند سال - موفق شد از تصویر صنفی منفی مایکروسافت در چشم کاربران نهایی، بهره برداری کند.
کار جدی، لزوما به لباس رسمی نیاز ندارد.
این عبارت نمایانگر فرهنگ کار در گوگل است. ساعات کاری قابل تغییر، اجازه همراه داشتن حیوانات خانگی و اجازه تخصیص 20% از زمان کار به پروزه های شخصی تنها چند نمونه از مشخصات جذاب کار در گوگل است. این خصوصیات گوگل را به بهترین محل برای کار کردن تبدیل کرده است.
تبلیغات پاپ آپ (Pop UP) ممنوع
صفحات ساده و بی تکلف که تنها تبلیغات نوشتاری در آن دیده میشود و در آن خبری از تبلیغات پاپ آپ و پر از جلوه های گرافیکی نیست، قلب میلیونها کاربر در سراسر جهان را تسخیر کرد.
در واقع گوگل به قدری درباره “خوب” بودن تبلیغ کرد که خودش مترادف با خوبی شد.
انتقادات و مجادلات گوگل
هر حرکت گوگل در هر زمان، به شدت مورد بررسی و انتقاد قرار میگرفت. در اینجا به چند مورد بحث برانگیز در چند وقت اخیر اشاره میکنیم:
جستجوی کتاب گوگل
جستجوی کتاب گوگل، پروژه بسیار جاه طلبانه گوگل برای دیجیتالی کردن تمام اطلاعات کتبی موجود، به کمک کتابخانه 5 دانشگاه انجام شد. این موضوع از همان ابتدا دچار هرج و مرج بسیار شد زیرا مردم نگران تخلف گوگل از حقوق انحصاری آثار مکتوب بودند.
مسائل دیگر حقوق انحصاری یا کپی رایت
تعدادی از سازمانها با استفاده از قانون کپی رایت (DMCA)، خواستار این شدند که گوگل ارجاعات خود به مواد دارای حق کپی رایت در سایتهای دیگر را حذف کند. همانطور که خواسته شد، گوگل لینکهای مورد بحث را برداشت و لینکی که به شکایت نامه بر علیه این نتایج جستجو تهیه شده بود، در سایت قرار داد.
از طرف دیگر، شکایاتی بر علیه زیرپا گذاشتن کپی رایت در Web cache گوگل وجود داشت. به این ترتیب گوگل روشهایی برای از کار انداختن نگهداری در حافظه یا caching تدارک دید.
علاوه بر این، گوگل از اولین کاربران فایل robots.txt بود، که به اپراتور وب سایت امکان میدهد بخشی یا تمام سایت خود را از نتیجه جستجو حذف کند.
در دو مورد بخصوص، دادگاه بخش نوادا آمریکا، چنین حکم کرد که بنابر قانون آمریکا، گوگل قانون کپی رایت را نقض نکرده است.
آژانس خبری فرانس پرس و اختلافات دیگر
در ماه مارس 2005، آژانس خبری فرانس پرس ((Agence France-Presse (AFP)، دادخواستی به مبلغ 17.5 میلیون دلار بر علیه گوگل تنظیم کرد. به گفته این آژانس، گوگل بدون کسب اجازه عکسها، مقالات و تیترهای خبری AFP را در اخبار گوگل قرار داده و به این ترتیب حقوق انحصاری این آژانس را نقض کرده است.
به گفته وب سایت خبری Canada Free Press، “اکنون کمپانی گوگل قصد دارد تمام مواد منتشر شده مربوط به فرانس پرس را از سایت خود پاک کند.” با این حال سخن گوی فرانس پرس گفته است:
“اگر AFP موفق شود اخبار ارایه شده توسط گوگل را محدود کند، آن روز برای کسانی که در اینترنت بدنبال خبر میگردند، روز بدی خواهد بود. اگر این دعوی موفقیت آمیز باشد، تاثیری اساسی بر شیوه ارایه خبر در اینترنت خواهد گذاشت.
منازعات گوگل و چین
تصمیم گوگل مبنی بر پذیرفتن سیاست ممیزی اینترنت در چین موجب بروز مجادلاتی شد که به “دیواره آتش بزرگ چین” (The Great Firewall of China) شهرت یافت. نتایج موتور جستجوی گوگل چین (Google.cn) طوری فیلتر میشد که هیچ یک از نتایج مربوط به اعتراض در میدان تیانامن در سال 1989، سایتهای حمایت کننده از جنبشهای مستقل تبت و تایوان یا جنبش فالون گنگ ( Falun Gong) و اطلاعات دیگری که به نظر برای مردم جمهوری خلق چین مضر میامد، دیده نشود. این اقدام از نظر بعضی از عملگرایان، مغایر فلسفه “بدی نکن!” گوگل است.
بحث و جدل بر سر اخبار گوگل
در اوایل سال 2006 گوگل چند سایت خبری را از موتور جستجوی خود حذف کرد، زیرا شکایتهای متعددی درباره مقالاتی دریافت کرد که نسبت به دین اسلام توهین آمیز بود. این سایتها شامل The New Media Journal، MichNews و The Jawa Report نیز بود.
سایتهای فوق هنوز درصفحه اصلی جستجوی گوگل دیده میشوند، اما دیگر در بخش اخبار گوگل وجود ندارند. واکنش گوگل به مقالات موهن این سایتها چنین بود:” ما اجازه نمیدهیم مطالب و منابعی که به ترویج نقطه نظرهای تنفر آمیز میپردازند در اخبار گوگل راه یابند. البته اشاره به سخنان تنفرآمیز برای تحلیل و بررسی آن قابل قبول است.”
سیستم رتبه بندی صفحات وب یا Page Ranking
سیستم مرکزی طبقه بندی صفحه در گوگل بارها مورد انتقاد قرار گرفته است. عده ای آن را “غیر دموکرات” مینامند. بحث اصلی برسر این است که سیستم مذکور به شکل ناعادلانه ای به وب سایتهای بزرگ گرایش دارد و اینکه معیارهای موجود برای اهمیت یک صفحه تابع ارزشهای واقعی و علمی آن نیست.
طبقه بندی صفحات توسط سیستمی خودکار و بی طرف انجام میگیرد. با این حال سیستم گوگل تا حدی بر سرپرستی انسانی و استفاده کمپانی از Adword متکی است. گذشته از این، حذف سایتهای بحث برانگیز و مشکل آفرین مانند سایتهای توهین آمیز مذهبی، از نتایج جستجو، با توجه به سیاست سایت و توسط افراد انجام میشود.
این سیستم میتواند توسط سایتهای دروغین دچار اشتباه شده و در رده بندی خود نتایج نادرستی ارایه دهد.
تحقیقات اسلامی بیشتر
معجزه قرآن در باره فواصل ستارگان
واقعا دقیق!
تفاسیری متفاوت از ایات عروج عیسی (ع) به اسمان
نیک هاست آپلود سنتر رایگان عکس
خوانندگان لس آنجلسی وشاهنامه خوانی مدرن!
کوروش تو به پاخیز که ماهمه درخوابیم
نظام آموزشی ونقشش درفرهنگ وعلم
خانه «بچاری» آبادان با خاک یکسان شد
چرند و پرند
جشنواره وب آبادان
فرهنگ اصطلاحات آبادانی!
چه چیزهایی سلامتی کودکتان را تهدید می کند
با کودک بد غذا چه باید کرد ؟
[همه عناوین(261)][عناوین آرشیوشده]
بازدید دیروز: 23
کل بازدید :297325
نویسندگان وبلاگ :
FICHN[0]
من یک مسلمان معتقد ومیهن پرست راستینم
مرکز آموزشی نرم افزار ها به زبان پارسی
((( ب ا ح ا ل ه)))
آرامش جاویدان در پرتو آموزه های اسلام
مذهب
حقیقت بهائیت
خلوت تنهایی
دیوار313
نوشته های خط خطی...!!!
ذانلود کتاب رایگان
کتاب بیست
احسان
دانلودکتاب(پارس تک)
سایت ساراشعر
معرفی کتابحانه ها
خدمات به سایت
تاریخ شناسی
مقالات علمی
سپوتا
طنز فلسفی
فلسفه
رمز بازیها
اشنایی
مناظره گروههای سیاسی
پاییز 1387
تابستان 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
تابستان 1386