دانشنامه دوستداران حقیقت daneshname3.parsiblog.com بهار 1387 - دوستداران حقیقت
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و روایت شده است که امام علیه السلام کمتر به منبر مى‏نشست که پیش از خطبه نگوید : ] مردم از خدا بترسید که هیچ انسانى بیهوده آفریده نگردیده تا به بازى پردازد ، و او را وا ننهاده‏اند تا خود را سرگرم بى‏فایدت سازد ، و دنیایى که خود را در دیده او زیبا داشته جایگزین آخرتى نشود که آن را زشت انگاشته ، و فریفته‏اى که از دنیا به بالاترین مقصود نایل گردیده چون کسى نیست که از آخرت به کمترین نصیب رسیده . [نهج البلاغه]
دوستداران حقیقت

بخشی از استخوان فک اسکلت یافت شده

 

 

یافته شدن اسکلت چهل هزار ساله یک انسان در چین، نظریه "از درون آفریقا" را زیر سؤال برد. بنا بر این نظریه، انسان هوشمند یا هومو ساپینس (homo sapiens) در آفریقا به وجود آمده و از آنجا به سراسر جهان مهاجرت کرده و جانشین گونه های دیگر انسانی شده است.

محققین در دانشگاه واشنگتن واقع در سنت لوییس و انستیتوی دیرین شناسی مهره داران و انسان شناسی بیجینگ، به بررسی این اسکلت پرداخته اند و میگویند که ظاهرا نظریه "از درون آفریقا" آنقدرها هم ساده نبوده است.

اریک ترینکاوس (Erik Trinkaus) پروفسور انسان شناسی دانشگاه واشنگتن و هونگ شنگ (Hong Shang) از انستیتوی دیرین شناسی مهره داران و انسان شناسی و همکارانشان، پس از مطالعه دقیق این اسکلت که در سال 2003 از غار تیان یوان (Tianyuan) در زوکودیان Zhoukoudian بیجینگ یافته شد متوجه شدند که این اسکلت دارای تمام مشخصات انسان امروزی است، اما دارای چند ویژگی خاص باستانی نیز هست که به خصوص در دندانها و استخوانهای دست دیده میشوند.

بر اساس این یافته ها، محققین میگویند اعتقاد داشتن به نظریه پذیرفته شده پراکندگی انسان امروزی از آفریقا به سمت شرق، مشکل به نظر میرسد. آنها به یک اسکلت نسبتا جوانتر که در اوراسیای شرقی یافت شده و دارای همین مشخصات است، اشاره میکنند.

به گفته آنان، به احتمال زیاد، انتقال ژن از سمت غرب به جنوب انجام شده است. این اسکلت که قدمت آن به 42.000 تا 38.500 سال قبل برمیگردد، از قدیمیترین فسیلهای انسان امروزی یافت شده در اوراسیای شرقی است. این اسکلت اطلاعات دیگری نیز در خود دارد که شامل جنبه های زیست شناسی است. مطالعه دقیقتر آن میتواند در بازسازی تحول انسان باستانی به انسان امروزی در این منطقه، بسیار مفید واقع شود. ترینکاوس و شنگ میگویند این کشف میتواند حاوی اطلاعات دیرین شناسی مناسبی برای درک چگونگی ظهور انسان امروزی در شرق آسیا باشد.

نظریه "از درون آفریقا" میگوید که حدود 70.000 سال قبل، انسان هوشمند در شرق آفریقا به ظهور رسیده و سپس در تمام کره خاکی پراکنده شده است و جایگزین تمام گونه های دیگر انسان از جمله انسان نئاندرتال (Neanderthal) (غار نشین) شده است. دانشمندان اعتقاد دارند که در میان این دو گونه انسان پیوند نژادی صورت نگرفته است.

اسکلت غار تیان یوان دارای استخوانها و دندانهای نیش درشتی است که از جمله صفات بارز انسانهای اوولیه بوده است.به نظر ترینکاوس و شنگ، ساده ترین راه توضیح این موضوع، پذیرفتن این امر است که در واقع پیوند نژادی میان اولین نسلهای انسانهای امروزی آفریقایی با جمعیت انسانهای باستانی اروپا و آسیا انجام شده است.

مورد دیگری که با مطالعه استخوانها آشکار شده این است که این موجود باستانی در حدود 40 تا 50 سال سن داشته اما تعیین جنسیت آن به دلیل فقدان استخوان لگن ممکن نیست. او نشانه هایی از چند بیماری و همچنین آثاری از جراحت بر روی پا را همراه دارد. او بسیار فعال بوده و با توجه به شکل انگشت پا نوعی کفش برپا میکرده است.



  • کلمات کلیدی :
  • مسلمان میهنی ::: دوشنبه 87/3/13::: ساعت 10:16 عصر

    <   <<   6   7   8   9   10   >>   >

    لیست کل یادداشت های این وبلاگ